De mooiste fietsroutes van Brabant starten bij De Fazant

Brabant heeft alles als het gaat om geschikte fietsroutes. Van de recreatieve tourfietser tot de sportieve fietser; door de uitstekende fietspaden en het schitterende platteland is Brabant één van de populairste fietstreken van ons land. Door de bourgondische inslag sluit je jouw fietsrit natuurlijk in stijl af.

De Fazant is gelegen in het Ulvenhoutse Bos, op een goede 20 minuten fietsen van de bruisende binnenstad van Breda. De afstand naar de Belgische grens is ongeveer hetzelfde. Met recht wordt dit gebied dus gekenmerkt door haar natuur en rust. Op een steenworp afstand van het Mastbos, de Galderse Meren en de rivier De Mark zijn er dus voldoende afstapmomenten in de buurt om te genieten van al het mooist dat Noord-Brabant te bieden heeft.

Fietsroutes rond Breda

54km

Ulvenhout is één van de dorpskernen nabij Breda. In iedere richting ligt ook minimaal één kerkdorp. Deze route loopt in ruim vijftig kilometer rond de stad Breda. Door de kerkdorpen, maar ook door talloze bossen die de regio rijk is, trekt de route in noordelijke richting naar de A59. Vanuit hier vervolgt de route weer in zuidelijke richting langs het Houtse Meer. Als u de route tegen de klok in volgt, bewaart u het prachtige Mastbos met het Kasteel Bouvigne voor het laatste gedeelte.

Bekijk hier de fietsroute

Fietsroute langs de Mark

43,5km of 23km

Kenmerkend voor West-Brabant is de rivier de Mark die vanuit België in noordelijke richting naar het Volkerak bij Dinteloord loopt. Onder Breda is de Mark echter nog een beek. Dat neemt natuurlijk niks van de schoonheid weg en gelukkig loopt er een lang stuk fietspad langs het water. Dwars door het Brabantse landschap, en vervolgens door België verlaat onze route de Mark voor het Belgische en Brabantse binnenland. Over landweggetjes en door bossen eindigt de route waar deze ook begon.

Bekijk hier de fietsroute
Baarle Nassau

50km

Deze fietsroute loopt door het Brabantse landschap naar het bruisende grensdorp Baarle Nassau. Vanuit Ulvenhout vertrek je in Zuidelijke richting naar Chaam, Ulicoten om vervolgens dwars door Baarle Nassau en Baarle Hertog heen te rijden. Tel je de grenspaaltjes of bewegwijzering mee? Vanuit het grensdorp gaat de route in de richting van Alphen en vervolgens dwars door de Chaamse bossen. Via Gilze en de zuidrand van Breda eindigt ook deze route bij De Fazant.

Bekijk hier de fietsroute

Reden voor een feest? U bent altijd vrij om te bellen of mailen voor de mogelijkheden

LOCATIE

ST. ANNADREEF 2 | 4851RC| ULVENHOUT

OPENINGSTIJDEN

Geopend van maandag t/m zondag vanaf 10.00 uur

Wilt u meer weten over ons restaurant?

Klik hier
Klik hier om te Reserveren

De Fazant naar Baarle Nassau

Fietsroute langs de Mark

Fietsroute Markdal (fietsnetwerk)