Mooie fietsroute in Brabant

Op zoek naar een mooie fietsroute in Brabant? Met deze fietsroute ontdek je de Mark op z’n best. Kenmerkend voor West-Brabant is de rivier de Mark die vanuit België in noordelijke richting naar het Volkerak bij Dinteloord loopt. Onder Breda is de Mark echter nog een beek. Dat neemt natuurlijk niks van de schoonheid weg en gelukkig loopt er een lang stuk fietspad langs het water. Dwars door het Brabantse landschap, en vervolgens door België verlaat onze route de Mark voor het Belgische en Brabantse binnenland. Over landweggetjes en door bossen eindigt de route waar deze ook begon.

De Mark vooral bekend is omdat deze dwars door Breda stroomt. Vanuit Merksplas loopt de beek langs de grens tussen Nederland en België richting het grensdorp Meersel-Dreef. Hier gaat de Mark bij Galder de grens over en loopt in Noordelijke richting naar Breda. De Mark ligt dus op een steenworp afstand van De Fazant. Vanuit Breda gaat de beek als rivier verder in noordelijke richting en loopt langs Zevenbergen, Standaardbuiten richting de Oosterschelde. Zoek hier niet naar de naam ‘De Mark’, want inmiddels is deze over gegaan in de Dintel.

Deze mooie fietsroute blijft ten zuiden van Breda in Brabant en voor een deel in België. Vanuit de Fazant gaat de route een klein stukje door Ulvenhout, vanuit waar een fietspad langs het water wordt gevolgd. De route laat even het water los om een passage door het grensdorp Strijbeek te maken. Vervolgens zoeken we in Meersel-Dreef de beek weer op tot aan het dorp Meer, het meest zuidelijke punt van de route. Vanuit hier loopt de route langs het Paterpad weer langzaam in noordelijke richting. Hier volgt prachtig stuk open landschap gevolgd door een smal pad. Dit pad loopt dwars door het bos naar Meerle. Vanuit hier gaat de route terug de grens over naar Brabant in de richting van Chaam. Daar loopt de route overigens niet doorheen, want bij de N-weg, voorzien van een overzichtelijk fietspad, rijden we in Noordelijke richting terug richting De Fazant.

Fietsroute naar Baarle Nassau

Fietsroute rond Breda

Fietsroute Markdal (fietsnetwerk)