Fietsroute naar Baarle Nassau

Download de route

Deze fietsroute loopt door het Brabantse landschap naar het bruisende grensdorp Baarle Nassau. Vanuit Ulvenhout vertrek je in Zuidelijke richting naar Chaam, Ulicoten om vervolgens dwars door Baarle Nassau en Baarle Hertog heen te rijden. Tel je de grenspaaltjes of bewegwijzering mee? Vanuit het grensdorp gaat de route in de richting van Alphen en vervolgens dwars door de Chaamse bossen. Via Gilze en de zuidrand van Bavel eindigt ook deze route bij De Fazant.

Dat Noord-Brabant genoeg te bieden heeft voor fietsers maakt deze route duidelijk. Vanuit De Fazant volgt de route namelijk een heel stuk de Chaamse Beek naar beneden. Onderweg naar het dorp Chaam rijdt je vlak langs Landgoed Anneville. Dit landgoed heeft historische waarde. In het bevrijdde Noord-Brabant in 1945 was dit namelijk het verblijf van Prins Bernhard en later van Koningin Wilhelmina. Na een mogelijk korte stop vervolgt de route in de richting van Chaam. De route loopt door de hoofdstraat. Let op, want hier volgt halverwege een afslag naar rechts in de richting van Ulicoten. Na een lang stuk in zuidelijke richting en een korte passage door Ulicoten volgt het bruisende dorp Baarle Nassau. In dit grensdorp zijn voldoende mogelijkheden voor een tussenstop.

Fietroute in brabant

Tot dusver is de route vooral over plattelandswegen gegaan. In het tweede deel van de route volgen meer boswegen. Allereerst voert de route in noordelijke richting door Alphen. Vanuit hier wordt een bebost gebied doorkruist. Met aan de rechterkant ’t Zand en aan de linkerkant het Chaamse bos is er genoeg te zien voor de natuurliefhebber. Eigenlijk is er vanaf nu altijd bos in het gezichtsveld, want ook in noordelijke richting volgt de route de rand van het bos in de richting van Bavel. Vanuit Bavel gaat de route onder de snelweg door terug in de richting van het Ulvenhoutse bos naar De Fazant.

Fietsroute rond Breda

Fietsroute langs de Mark

Fietsroute Markdal (fietsnetwerk)