Het geheim van de perfecte trouwlocatie

Gefeliciteerd met jullie (aanstaande) huwelijk!

Het aanzoek is in goede banen verlopen. Nu begint een drukke tijd van plannen en organiseren. Wellicht doet u dit in samenwerking met een weddingsplanner die de juiste vaardigheden beschikt om jullie dag tot in details op te zetten. Ook kunt u ervoor kiezen om dit zelf te doen. Dit scheelt natuurlijk in budget en kan gigantisch leuk werk zijn. Maar waar begin je en waar moet je op letten bij het organiseren van jullie trouwfeest. De dag dient immers in al zijn vormen perfectie uit te stralen. Hieronder hebben wij een aantal handige tips die ervoor kunnen zorgen dat je een heel eind op weg komt bij de organisatie.

Trouwlocatie kiezen.

De locatie van jullie feest is natuurlijk het belangrijkste element van alles. Deze zorgt voor de sfeer van jullie feest. Bekijk gelijk ook of de locatie de juiste sfeer bezit en of jullie de aanpassingen mag en kan maken om de gewenste sfeer te zetten. U moet natuurlijk niet verwachten dat jullie van een oude schuur een luxe gelegenheid kan maken voor 1 dag. Belangrijk is ook te kijken naar de bereikbaarheid van de locatie. Komen al uw gasten uit Groningen? Dan is wellicht die mooie locatie in Limburg niet de meest logische keuze. Elke locatie heeft een maximum voor het aantal bezoekers die ze kunnen/mogen huisvesten. Kijk van te voren goed of u deze max niet overschrijd. Grote zalen klinken hierbij vaak als een goede oplossing, maar deze kunnen ook weer voor een gevoel van leegte zorgen. Vooral bij kleinere groepen is dit niet handig. Interessante decoratie.

Door het gebruik van doeken en schermen kunt u de ruimte op decoratieve wijze voor het oog verkleinen. Wij raden ook aan om een locatie te kiezen die meerdere zalen ter beschikking heeft. Zo kunnen de gasten in zaal A staan terwijl zaal B wordt voorbereid voor het volgende gedeelte.

Iedereen moet wel eens naar het toilet. Zo dient het aantal toiletten voldoende te zijn voor de grootte van uw gezelschap . Per 75 gasten dient er 1 toilet gerekend te worden. Bekijk ook goed of er mindervaliden toiletten aanwezig zijn indien dit nodig is. Mocht dit van toepassing zijn dan raden wij aan om te kijken of er nog andere obstakels zijn die de mindervaliden persoon zouden kunnen hinderen, zoals trappen, gebrek aan liften en smalle doorgangen. Een garderobe is handig als u wilt voorkomen dat de hele zaal vol met jassen ligt. Kijk hierbij goed of deze voldoende capaciteit heeft voor jullie feest.

Sommige locaties maken gebruik van vaste leveranciers. Laat u hier goed over informeren en leg daar waar nodig is dingen vast in het contract. Tijdens jullie dag willen uw gasten natuurlijk af en toe even zitten. Ga dus goed na of de locatie in het bezit is van de juiste hoeveelheid tafels en stoelen. Eventueel inhuren valt natuurlijk ook onder de opties.

De juiste techniek.

Qua techniek is het een must om u goed te verdiepen in de mogelijkheden van de locatie. Wat is er qua apparatuur aanwezig versus wat zijn de eisen van eventuele acts die u inhuurt. Kijk hierbij ook naar elektriciteit. Het kan zomaar zijn dat er een extra aggregaat moet worden neergezet. Acts vragen ook vaak om een podium van een bepaald formaat. De meeste locaties hebben deze op locatie ter beschikking. Controleer of deze afmetingen overeenkomen met de specificaties van de act. Hierbij speelt vaak ook de plafond hoogte een belangrijke rol. Tevens kan je aan de grootte van de zaal en de hoogte van het plafond meteen een goede indruk krijgen van de akoestiek. Afhangend van het seizoen zou je ook aandacht moeten schenken aan verwarmingen en ventilatie/airconditioning. Het zou natuurlijk jammer zijn als iedereen met het zweet op hun voorhoofd in hun nette kleding aan het verdampen zijn.

Veel locaties zijn in het bezit van meerdere zalen. Ga dus goed na of er op die zelfde dag ook andere evenementen gepland staan. Dit kan bijvoorbeeld voor de nodige geluidsoverlast zorgen. Het zou u maar overkomen dat jullie het ja woord zeggen met op de achtergrond het geluid van een repeterende rock band. Alle locaties zullen zelf natuurlijk al een keer hebben gekeken naar brand uitgangen en andere veiligheidsvoorschriften. Het doet natuurlijk geen kwaad om deze zelf ook voor de zekerheid te controleren.

Grote groepen bezitten vaak een aantal rokers die ook op jullie dag zichzelf willen voorzien van de nodige nicotine. Bekijk hoe deze rook gelegenheid eruit ziet. Zit er een overkapping? Of doen jullie er goed aan om een nette partytent neer te zetten waar ze in kunnen staan. Voor de juiste beleving moet natuurlijk ook deze locatie netjes worden aangekleed.

En als laatste…

Als laatste raden wij iedereen aan om aandachtig de algemene voorwaarden door te lezen van de locatie. Hier worden veel aspecten aangehaald en voorkomt nare verassingen. Mocht u vragen hebben over trouwen bij de Fazant te Ulvenhout. Dan kunt u ons natuurlijk altijd bellen. Of lees hier meer over het trouwen bij de Fazant.