De Fazant Ulvenhout

Lunchen en dineren in de natuur

Klik hier om te Reserveren

De Fazant heet u van harte welkom in ons volledig vernieuwde restaurant. Een heerlijke plek om neer te strijken na een wandeling of fietstocht. Ons restaurant is namelijk gelegen in het Ulvenhoutse bos, op slechts een paar kilometer van het centrum van Breda. In het buitenrestaurant kunt u 365 dagen per jaar genieten van een heerlijk diner, lunch, high tea of high wine. Het terras is namelijk overkapt en verwarmd. Teven is het voorzien van comfortabele stoelen en banken al dan niet bij een lekker vuurtje.

Het hele jaar door buiten zitten

Onder een aangename temperatuur. Vier seizoenen lang.

We zijn druk bezig de Fazant op de kaart te zetten en daar hoort uiteraard een upgrade bij. Het buitenrestaurant is inmiddels klaar en is zo uniek dat je het hele jaar door buiten kunt eten, borrelen en feesten. Het kan volledig overdekt en verwarmd worden, waardoor een feestelijke gelegenheid nooit meer in het water valt. Ook kan het buitenrestaurant gedeeltelijk afgesloten worden, zodat u met uw gasten volop kunt genieten van uw eigen feest.

  • Terras-feitjes:
  • 64 tafels.
  • Capaciteit tot 200 personen.
  • 14 electronische schermen overkappen het volledige terras.
  • 23 terras heaters houden het aangenaam warm.
  • Op slechts 6 km afstand van Breda.

Fazant door de jaren heen

Een vogelvlucht door de tijd

We moeten terug naar het jaar 1850. In dit jaar werd “De Faisanterie” opgericht als jachtvereniging. De uitspanning diende in deze tijd als rustpunt voor wandelaars en smokkelaars die onderweg waren tussen Nederland en België. Vele jaren later, toen Koningin Wilhelmina na de Tweede Wereldoorlog terugkeerde naar Nederlandse bodem verbleef ze enige tijd in Ulvenhout op 200 meter afstand van ons restaurant. In die tijd kregen we dus geregeld koninklijk bezoek. Een foto van prins Bernard zittend aan de openhaard hangt nog steeds met veel trots aan onze muur.
In oktober 2018 is De Fazanterie overgenomen door de horeca-ondernemer Patrick van Asch. De Fazanterie verandert haar naam in De Fazant. Naast de naamsverandering, is ook heel de zaak verbouwd. In meerdere fases hebben we de zaak een upgrade gegeven. Dat houdt in dat in eerste instantie het terras is vernieuwd zodat er ook in de wintermaanden gebruik van gemaakt kan worden. In fase 2 hebben we de brasserie volledig verbouwd en vergroot. In de hal naar de toiletten lijkt het of u rechtstreeks het bos in loopt. Benieuwd? Kom gerust eens langs voor een bakje koffie.

Wilt u trouwen bij De Fazant?

 

Klik hier
Klik hier om te Reserveren

Trouwen bij De Fazant?

Klik hier

Honger?

Bekijk ons Menu

Doe het zelfer?

Bekijk onze OFYR BBQ

Geschoten wild?

Bekijk onze foto`s

Werken bij ons?

Bekijk onze vacatures

Klik hier om te Reserveren