De gouden BBQ tips voor 2020

De gouden BBQ tips voor 2020

Gaat u binnenkort lekker barbecueën met vrienden of familie? Dan zijn een paar handige BBQ tips nooit verkeerd! Lees hieronder de vijf gouden tips om van uw barbecue feest een geslaagd feest te maken. Tips speciaal door onze chef samengesteld.

1. Brood is de perfecte starter

De barbecue is begonnen en de hele familie heeft ontzettende trek in een heerlijk stukje vlees. Het eerste stukje vlees kun je combineren met een broodje zodat de eerste honger is gestild. Een broodje hamburger is hier een geschikt voorbeeld van. En het is nog lekker ook!
2. Vis tijdens de BBQ
Kan vis ook tijdens een barbecue? Natuurlijk kan dat! Doe dit alleen niet op dezelfde barbecue. Zo blijft de smaak voor zowel het vlees als de vis goed intact. Bang dat de vis vastplakt aan het rooster? Leg er dan twee losse citroenschijven onder. Problem solved!

3. Let op de veiligheid!
Maak altijd gebruik van handschoenen. Zo voorkomt u dat u toch per ongeluk de hete barbecue aanraakt. Een ongeluk zit in een klein hoekje!
Let buiten uzelf natuurlijk ook op de kinderen. Zorg dat jonge kinderen afstand houden van de warme plaat.

4. Een heerlijk biertje bij de BBQ
Niets is zo lekker als een heerlijk biertje bij de barbecue. Dit kan natuurlijk een heerlijke pilsener zijn, maar wist u al dat er bij ieder stuk vlees een eigen biersoort hoort ? Dit hangt af van de kruiden. Matig gekruid vlees? Kies dan voor een dubbel, voor een optimale smaaksensatie.  Meer gekruid vlees? Ga dan voor en frisse IPA of een lekkere hop.

5. Direct en indirect grillen
Het is belangrijk om goed na te denken over het soort vlees dat op de BBQ komt. Blijft u bij de barbecue staan, leg dan grote stukken vlees op de barbecue, zoals grote steaks. Op deze manier kunt u echt uitpakken en het vlees optimaal bereiden. Mogen meerdere mensen zelf barbecueën? Kies dan voor simpelere gerechten zoals hamburgers, speklappen en saté. Deze gerechten blijven ook warm als de gasten even weglopen. Wel zo handig en makkelijk!

Na al deze tips enthousiast geraakt en al honger gekregen? Bij de Fazant in Ulvenhout kunt u uw barbecue laten verzorgen door een van onze professionele chefs. Kunt u lekker blijven zitten.

Misschien heeft u zelf nog wel een tip die u graag wil delen. Laat het hieronder weten door een berichtje te sturen. 😊