Bruiloft trends 2020

Alle trends omtrent bruiloften

Als eerste willen wij jullie van harte feliciteren met de aankomende bruiloft. Als u deze blog leest is de kans natuurlijk groot dat een bruiloft op de planning staat. Hier komt heel wat bij kijken. Jullie kunnen ervoor kiezen om het zelf te organiseren of om de organisatie uit handen te geven aan een weddingplanner. In beide gevallen moet het resultaat hetzelfde worden. De dag van jullie leven. Hieronder vinden jullie de drie grote trends rondom trouwen in 2020.

Datum

Geloof het of niet, maar er is een duidelijke trend zichtbaar rondom het plannen van de datum. Iedereen wilt namelijk graag trouwen op een datum die opvalt en makkelijk te herinneren is. Hierbij wordt vaak de eerste van de maand gebruikt, 02-02-2020 zal zo ook gegarandeerd snel volgeboekt zijn. Ook zien we veel rekensommetjes ontstaan in datums, neem bijvoorbeeld 15-5-’20 (15+5=20).

Een herkenbare datum is zelfs door Koning Willem Alexander en Maxima zorgvuldig uitgezocht. Houd bij het plannen ook rekening met feestdagen en vakanties. Het zou jammer zijn als de bruiloft midden in een tentamen week zou vallen waardoor jullie favoriete nichtje met studiestress op locatie verschijnt.


Decoratie

De decoratie bepaalt grotendeels hoe jullie bruiloft eruit komt te zien. Ook hierbij zien we duidelijke trends naar voren komen.

Koraalkleuren – Zo wordt er veel gebruik gemaakt van koraal kleuren in de decoratie. De wat zachtere kleur geeft een speelse maar toch romantische uitstraling waarmee jullie opvallen tussen alle witte bruiloften. Ook zien we veel stukjes koraal terugkomen op jurken en in het trouwboeket.

Duurzaamheid – Denken aan het milieu is anno 2019 en 2020 een belangrijk concept. Dit zien we overal in terug komen. Dus ook in de bruiloften. Vaak wordt er gebruik gemaakt van herbruikbare en hergebruikte materialen voor de decoratie. Naast dat dit een statement maakt kan dit ook een stuk goedkoper zijn dan bij het gebruik van reguliere decoratie. Hierdoor komt er wellicht budget vrij voor ons volgende item in deze lijst.

De uitblinker – Momenteel zien we veel bruiloften ontstaan waar met opzet wordt ingehouden op de decoratie. Vaak is er één item die uitblinkt in vergelijking met de rest van de decoratie. Wees hier dan ook lekker creatief in. Hoe gaaf zou het zijn om bijvoorbeeld een prachtige Fontijn in het midden van de zaal te zetten of een groot kampvuurbokaal midden in het veld welke zo in een museum zou kunnen.

Bloemen

Op de grote dag wilt u als bruidegom zijnde natuurlijk een geweldig mooi boeket aan de bruid overhandigen. Bloemen doen menig vrouwenhartje nog steeds smelten. Maar waar moeten we aan denken bij het selecteren van het boeket?

Vorig jaar heeft Nederland massaal gekozen voor groen. Dit jaar gaat de aandacht weer terug naar de bloem zelf. Vooral de geur van de bloem wordt steeds belangrijker, hierdoor zijn de tuinrozen een goede keuze in 2020.

Een trend die momenteel veel wordt gebruikt en in 2020 gegarandeerd nog wel een tijdje zal blijven zijn het gebruik van gedroogde bloemen. Tevens kunnen verse bloemen ook na de bruiloft gedroogd worden. Hierdoor kan jullie boeket voor vele jaren bewaard worden.