4 tips over terrasetiquette

4 tips over terrasetiquette

Bij de Fazant is het door de overdekking en verwarmingsmogelijkheid altijd heerlijk aangenaam terrasweer. Heerlijk genieten van een glas wijn en een heerlijke maaltijd buiten in de natuur.
Het allermeest genieten is het wanneer iedereen het gezellig weet te houden voor elkaar, weet u alle ongeschreven terrasmanieren? We zetten de meest gemaakte fouten hieronder voor u op een rijtje. Waarschijnlijk voor u al bekend, maar ook leuk om te lezen als herkenbare ergernissen bij anderen.

1. Wees voorzichtig met foto’s maken.

Een foto in het Ulvenhouts bos is natuurlijk prachtig om te maken, maar pas wel op. Vaak staan er ongevraagd andere op de gemaakte foto. Vraag daarom vooraf even aan de tafel naast u of het goed is dat u een foto maakt. Wel zo beleefd. 😊2. Wees wat geduldiger.
Personeel doet vrijwel altijd ontzettend zijn best om het de gasten naar hun zin te maken. Vaak gaat dit goed, maar soms kan het iets langer duren. Dit kan bijvoorbeeld zo zijn wanneer het personeel nieuw is. Probeer in dat geval da rustig oogcontact te maken en ga niet schreeuwen of knippen met de vingers.
Duurt het echt te lang? Loop dan rustig even naar de bar, het personeel zal dit zeer waarderen. 😊

3. Schuiven met stoelen.
Natuurlijk kan het dat u de tafeltjes net even anders wil, of er komt onverwacht nog extra familie bij. Hartstikke leuk en gezellig natuurlijk, maar laat het schuiven met de stoelen en tafels aan het personeel over. Ze staan er niet voor niets en doen dit graag voor u. Op die manier houden ze zelf het overzicht en kunnen ze u en de andere gasten het best blijven bedienen. 😊

4. Heel zonnig weer.

Er zijn altijd mensen die bij zonnig weer graag zo min mogelijk kleding aan hebben. Maar houdt dat shirt gewoon aan op het terras. Niet iedereen waardeert het om ontblote bovenlijven te zien. Drink bij warm weer gewoon een extra glaasje water, ook verfrissend 😊